|
|
|
... tejjel, 10 dkg szitán áttört sárgadinnyével kikeverjük. A többi forrásban levő tejhez öntve, folyton keverve besűrítjük, kiforraljuk. Hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. Még melegen a tortalapra öntjük. Ha kihűlt, sárgadinnyeszeletekkel körberakjuk és bevonjuk zselével. Tejszínhabbal díszítjük.
Sárgadinnyés gyümölcssaláta
1 kg sárgadinnye húsát hámozás után szeletekre v... |
2014-11-13 12:49:55 |
|
|
|
|
|
|
... Rama
Elkészítés
A tésztához valókból lágy, omlós tésztát gyúrunk. A tejfölből csak annyit, amennyit felvesz a tészta, de maradjon lágy. Ezután kétfelé osztjuk, egyenként 23 centi átmérőjű tortalapra nyújtjuk (lapítjuk), majd közepesen forró sütőben, kb. 170 fokon, 10-12 perc alatt szép világosra sütjük. Mindkét lapot egyenletesen megrakjuk gyümölccsel, és por... |
|
2014-01-07 13:53:18 |
|
|
|
|
|
|
...
A töltelékhez való piskótalapot kockázzuk fel, majd tegyük bele egy edénybe, öntsük hozzá a mazsolát és öntsük le a sziruppal, végül jól keverjük össze.
A barackízzel bekent tortalapra helyezzük vissza a tortaforma keretet és erre halmozzuk fel a beízesített tölteléket.
Egyenletesen halmozzuk, rá, majd a másik tortalappal fedjük be, jól nyomkodjuk le és egy éjsza... |
2012-07-05 17:13:32 |
|
|
|
|
|
|
... főzőlevét félretesszük), botmixerrel enyhén pürésítjük, és hűlni hagyjuk.
Ha a körte kihűlt, elkeverjük a mascarponéval, 2 ek főzőlével, a zselatin fix-szel, a kész körtekrémet a tortalapra simítjuk, és hűtőbe tesszük annyi időre, amíg a krém megdermed.
Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk, majd belefortgatjuk a mascarponét, és ízlés szerinti me... |
|
2011-09-16 11:01:39 |
|
|
|
|
|
|
... a borral és az ecettel együtt a hagymához adjuk. állandóan kevergetve felforraljuk, és addig főzzük, míg a fele lé elfő. Belekeverjük a tejszínt, sóval, borssal ízesítjük, és a kész tortalapra öntjük. Rögtön tálaljuk.
Zöldsalátával kínálhatjuk.
#203
2009. március 18. 16:41
Válaszolj!
Üzenet törlése
J... |
|
2011-03-20 08:45:28 |
|
|
|
|
|
|
... a borral és az ecettel együtt a hagymához adjuk. állandóan kevergetve felforraljuk, és addig főzzük, míg a fele lé elfő. Belekeverjük a tejszínt, sóval, borssal ízesítjük, és a kész tortalapra öntjük. Rögtön tálaljuk.
Zöldsalátával kínálhatjuk.
#367
2009. április 9. 07:32
Válaszolj!
Üzenet törlése
Ju... |
2011-03-19 18:34:41 |
|
|
|
|
|
|
... dkg cukorral együtt 4 evőkanál vízben csomómentesre keverjük. A befőttlevet felforraljuk. Belevegyítjük a feloldott pudingport, felforraljuk, és beleforgatjuk a befőttet. A kompótot a tortalapra halmozzuk, és kb. 30 percre hűtőbe tesszük. Hideg vízzel 12 g zselatint elkeverünk. Alacsony hőfokon feloldjuk, és a likőrrel összekeverjük. A tejfölt a vaníliás cukorral és a maradék cuko... |
2010-05-25 18:56:24 |
|
|
|
|
|
|
... tejszínt összekeverjük a habfixálóval és a maradék cukorral, majd kemény habbá felverjük és egy csillagcsővel ellátott nyomózsákba töltjük. Az így elkészített hab háromnegyedét a harmadik tortalapra nyomjuk. A megkent tortalapokat egymásra helyezzük oly módon, hogy a tejszínnel megkent középen legyen (gyümölcsös-tejszínes-gyümölcsös). Az epret megtisztítjuk, megmossuk és lecsepegt... |
2010-03-31 14:59:57 |
|
|
|
|
|
|
... tejszínt összekeverjük a habfixálóval és a maradék cukorral, majd kemény habbá felverjük és egy csillagcsővel ellátott nyomózsákba töltjük. Az így elkészített hab háromnegyedét a harmadik tortalapra nyomjuk. A megkent tortalapokat egymásra helyezzük oly módon, hogy a tejszínnel megkent középen legyen (gyümölcsös-tejszínes-gyümölcsös). Az epret megtisztítjuk, megmossuk és lecsepegt... |
2010-03-11 16:05:34 |
|
|
|
|
|
|
... dkg cukorral együtt 4 evőkanál vízben csomómentesre keverjük. A befőttlevet felforraljuk. Belevegyítjük a feloldott pudingport, felforraljuk, és beleforgatjuk a befőttet. A kompótot a tortalapra halmozzuk, és kb. 30 percre hűtőbe tesszük. Hideg vízzel 12 g zselatint elkeverünk. Alacsony hőfokon feloldjuk, és a likőrrel összekeverjük. A tejfölt a vaníliás cukorral és a maradék cuko... |
2010-01-11 02:28:20 |
|
|
|
|